OKM urheilija-apuraha

 

Urheilija-apurahan myöntöperusteet

20 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville olympia- tai paralympialajien yksilöurheilijoille.

Apurahan myöntämisessä painotetaan urheilijan sijoitusta lajinsa ranking- tai tulostilastoissa 12 parhaan joukossa. Tulokset lasketaan 10 suorituksen keskiarvon perusteella. Maailman cup- ja vastaavien kilpailujen osalta edellytyksenä on sijoittuminen toistuvasti 12 parhaan joukkoon; arvokisoissa vähimmäisedellytyksenä on sijoittuminen 8 parhaan joukkoon.

10 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha voidaan myöntää sellaisille yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, joilla on realistiset mahdollisuudet nousta olympialajeissa 16 parhaan joukkoon ja paralympialajeissa/ ei-olympialajeissa 8 parhaan joukkoon. Lisäksi urheilijan tuloskehitys on selvästi nousujohteista aiempiin vuosiin verrattuna.

Apuraha voidaan myöntää myös urheilu-uransa kehitysvaiheessa oleville erityisen lahjakkaille nuorille urheilijoille, jotka arvioidaan tulevaisuuden aikuisten arvokilpailumenestyjiksi. Arvioinnissa huomioidaan urheilijan arvokilpailumenestys, tulokset aikuisten kansainvälisissä kilpailuissa, muu kansainvälinen kilpailumenestys sekä valmentautumisen kokonaisuus ja se, että urheilija kehittyy asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

6 000 euron suuruinen valmennus- ja harjoitteluapuraha on tarkoitettu sellaisille yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, jotka myös muiden kuin yllä mainittujen kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi (nuoret urheilijat).

Apuraha voidaan myös myöntää yksilölajien joukkueen urheilijoille tai paralympialajien joukkueurheilijoille, joilla arvioidaan kansainvälisten näyttöjen perusteella olevan mahdollisuus mitalisijoihin joukkue/ viestikilpailussa seuraavissa olympialaisissa tai lajin MM – kilpailuissa.

Apurahoja harkittaessa pidetään tavoitteena pitkäjänteistä tukijärjestelmää. Apurahapäätökset tehdään kuitenkin vuosittain valtion talousarvion rajoissa. Apurahaa ei myönnetä urheilijoille, joiden verotettavat tulot viimeisimmässä vahvistetussa verotuksessa (2017) ylittävät 80 000 euroa.

Tukihaku kaudelle 2019-2020 on auki 29.3.2019 saakka!

Tästä pääset lisätietoihin, hakuohjeisiin ja hakulomakkeisiin.

Lisätietoja antaa valmennuspäällikkö Satu Niittynen