Yksinluistelun kutsukilpailuiden järjestämisohje

Kaudella 2024-2025 yksinluistelussa on käytössä kaksi eri kilpailutyyppiä, liiton alaiset kilpailut sekä kutsukilpailut. Tavoitteena on selkeyttää kilpailujärjestelmää, eri kilpailutyyppejä ja käytäntöjä.

Seuraava ohjeistus koskee seurojen järjestämiä ISU-arvioinnin kutsukilpailuja. ISU-arvioinnin kilpailut vaativat enemmän resursseja, mm. arvioijien ja tulospalvelun osalta, ja tällä ohjeistuksella pyritään mahdollistamaan kaikille seuroille kilpailuiden järjestäminen.

Tähtiarvioinnin kutsukilpailut on jätetty tämän ohjeistuksen ulkopuolelle, eli niitä seurat voivat järjestää vapaasti aikavälillä 1.11.-30.4.* ja tähtiarvioinnin kutsukilpailuista ei tarvitse erikseen ilmoittaa liittoon. Tähtiarvioinnin sarjojen kilpailutoiminnassa tulee kuitenkin noudattaa mahdollisimman hyvin kotimaan kilpailumääräsuosituksia, sekä kilpailujen järjestämisessä sääntökirjan sääntöjä.

ISU-ARVIOINNIN KUTSUKILPAILUIDEN JÄRJESTÄMISOHJE

Jokainen seura voi järjestää enintään yhden ISU-arvioinnin kutsukilpailun kaudella 2024-2025

  • Seura voi halutessaan luovuttaa oman järjestämismahdollisuutensa toiselle seuralle
  • Liiton yksinluistelukilpailun järjestävä seura voi halutessaan järjestää enintään kaksi ISU-arvioinnin kutsukilpailua

Kutsuttavat seurat on pyrittävä löytämään ensisijaisesti lähiympäristöstä/lähiseuroista

  • Kutsua voi laajentaa myös muille seuroille, huomioiden etenkin pienemmillä ”alueilla” olevat seurat, jotta hekin saavat tarpeeksi kutsuja

ISU-arvioinnin kutsukilpailuja voi järjestää aikavälillä 28.9.-30.4.*

  • Kilpailun suunnittelussa on lähdettävä liikkeelle tuomaristojen hankinnasta
  • Liiton kilpailut ovat ensisijalla, eli mikäli samana ajankohtana järjestetään liiton alainen kilpailu, voivat arvioijat lupautua kutsukilpailuun vasta, kun liiton kisan tuomaristot on julkaistu

Kilpailuista ilmoitetaan liittoon 9.6.2024 mennessä alla olevalla lomakkeella

*Huomioithan, että GP Finlandia Trophyn ja yksin- ja pariluistelun, jäätanssin ja muodostelmaluistelun junioreiden sekä senioreiden SM-kilpailujen aikana ei saa järjestää muita kilpailuja. Tällä pyrimme varmistamaan, että kaikilla faneilla lajiin katsomatta on mahdollisuus päästä seuraamaan Suomen kovatasoisimpia kilpailuja paikan päälle.