Kilpailutyypit

Suomen Taitoluisteluliitto ja sen jäsenseurat järjestävät vuosittain lukuisia kilpailuja ympäri Suomen. Kilpailutyypit jakautuvat alla olevan mukaisesti.  

Kaikki haettavat kilpailut siirtyvät automaattisesti ja kutsukilpailut sekä kilpailunomaiset tapahtumat lisätään seurapalvelu Taikkarin kalenteriin, josta ne siirtyvät liiton nettisivujen tapahtumakalenteriin. 


Taitoluisteluliiton
alaiset kilpailut

Liiton alaista kilpailutoimintaa on kaikki lohko- ja valintakilpailut,
IC-kilpailut sekä loppu- ja SM-kilpailut.

Seurat hakevat kilpailujen järjestämisoikeutta vuoden alkupuolella Taikkarissa. 


Seurakilpailut

Seurakilpailut on kaudelle 2022-2023 lanseerattu uusi kilpailutyyppi. Seurakilpailut ovat viiden ja useamman seuran kesken järjestettäviä valtakunnallisia kilpailutapahtumia. 

Kilpailuja anotaan liitolta ennakkoon määritellyille ajankohdille. Seurakilpailut on sijoitettu mahdollisimman tasaisesti kalenteriin, liiton alaiset kilpailut huomioiden. Lisäksi seurakilpailuissa on huomioitu sarjakohtaiset kilpailumääräsuositukset. Kaikissa yksinluistelun kilpailuissa on mukana sekä tyttöjen/naisten ja poikien/miesten sarjat. 

Järjestävällä seuralla on oikeus määrittää kunkin kilpailusarjan koko. Ennakkoon määriteltyjen kilpailusarjojen lisäksi tapahtumaan voidaan hakea myös muita sarjoja, mikäli jääaika antaa myöden. Aloituskilpailuissa kuitenkin ainoastaan siihen määritellyt kilpailusarjat.

Erittäin vahva suositus on, että luistelija/joukkue/pari osallistuu saman viikonlopun aikana ainoastaan yhteen kilpailuun. Aloituskilpailuissa luistelija voi osallistua vain yhden sarjan kilpailuun. Peräkkäisinä viikonloppuina kilpailemista ei suositella. 


Kutsukilpailut

Kutsukilpailut ovat enintään neljän seuran tai 40 luistelijan kesken järjestettäviä kilpailuja. Järjestävä seura voi määritellä kutsuttavat seurat ja kilpailtavat sarjat. 

Kilpailuja ei haeta liitolta, mutta niiden järjestämisessä tulee huomioida muut kilpailut ja asetetut ajankohdalliset rajoitteet.


Muut kilpailunomaiset
tapahtumat

Seurat voivat järjestää kilpailujen lisäksi kilpailunomaisia tapahtumia, ohjelmakatselmuksia ja elementtitapahtumia. Näitä voivat olla esimerkiksi PreSeason -tapahtumat, harjoituskilpailut tai muodostelmaluistelun 1+1 -tapahtumat.

Osallistujia ei laiteta tapahtumissa järjestykseen suoritusten perusteella. Jokainen luistelija/joukkue/pari voi kuitenkin saada palautteen omasta suorituksestaan pisteiden muodossa ilman sijoitustietoja. Tapahtumat nimetään selvyyden vuoksi jollain muulla nimellä, kuin kilpailuna

Kilpailunomaisia tapahtumia ei haeta liitolta, mutta niiden järjestämisessä tulee huomioida muu kilpailukalenteri ja ajankohdalliset asetetut rajoitteet.