Koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut

Mukavaa yhdessä oloa kaikenikäisille ja kaikentasoisille koululaisjoukkueille

Mistä on kyse?

Leikkimieliset muodostelmaluistelukilpailut ja niihin valmistautuminen tarjoavat koululaisille ja opettajalle mukavaa yhdessäoloa sekä tekemisen ja esiintymisen riemua.

Koulujoukkueissa voivat luistella niin pojat kuin tytöt, yhdessä ja erikseen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy paikka porukassa ja rooli joukkueessa, sillä tässä kilpailuissa luistelutaitoakin tärkeämpää on yhdessä tekemisen ilo!

Ohjelman musiikin, teeman ja esiintymisasun joukkueet saavat itse valita. Säännöissä määritellään ohjelman kestoon, joukkueen kokoon sekä turvallisuuteen liittyviä asioita. Vuosittain onkin nähty monenlaisia teemoja ja esiintymiseen on panostettu huolella. Toivottavasti myös seuraavissa kisoissa!

Kenelle?

Koulujen väliset leikkimieliset kilpailut on tarkoitettu kaikille Suomen alakouluille (luokat 1-6). Luistelijoiden luistelutaidolle ei ole asetettu vaatimuksia. Toisaalta aktiivisia kilpaluistelijoita, eli ns. passiluistelijoitakaan ei suljeta pois kilpailusta. 

Ilmoittautuminen

Pyydämme osallistujilta alustavaa ilmoittautumista hyvissä ajoin. Osallistujien tulee ilmoittaa järjestäjälle arvioitu joukkueen koko, oppilaitos sekä joukkueen mahdollisten passiluistelijoiden (taitoluisteluliiton lisenssin omaavien) määrä. Lähempänä kilpailua osallistujilta pyydetään tarkemmat tiedot mm. joukkueen ohjelman teemasta sekä musiikista. 

Valmis kilpailuohjelma

Taitoluisteluliitto rakentaa osallistujille valmiin malliohjelman vuodelle 2023. Malliohjelmaa voi hyödyntää kokonaisuutena tai osittain koululaisten muodostelmaluistelukilpailuissa, mutta joukkue voi tehdä myös täysin oman ohjelman.

Taitoluisteluliiton Youtube -kanavalta löytyy vinkkejä taitoluistelun perusliikkeiden suorittamiseen. 

Lisätietoja seurakehittäjältä

Säännöt

 

Ohjelman kestoEnintään 2min 30sek
Joukkueen koko10-25 luistelijaa
SarjatAlakoulu, yläkoulu, lukio ja oppilaitokset, erityiskoulut
Sarjajako määräytyy lopullisesti ilmoittautuneiden joukkueiden perusteella. Järjestäjä varaa oikeuden luoda sarjajaon ilmoittautumisajan jälkeen. Sarjajakoon vaikuttavat luistelijoiden ikä/luokkataso sekä joukkueen passiluistelijoiden määrä. Tavoitteena tasaisuus sarjojen sisällä.
Vaaditut elementitOhjelman tulee sisältää vähintään neljä seuraavista elementeistä: Piiri, rivi, mylly, läpimeno. blokki. Muita kuvioita saa olla vapaasti ja em. kuvioita voi toistaa.
Kielletyt elementitOhjelmassa ei saa olla luistelijoiden turvallisuutta uhkaavia elementtejä, kuten nostoja, koko joukkueen esittämiä hyppyjä ja heittoja, takaperin luistelua/liukua läpimenoissa, pitkäaikaista jäällä makaamista yms.
PalkinnotEsityksiä palkitaan iloisuuden ja parhaan esityksen perusteella.
ArvosteluYksinkertaistettu tähtiarviointi
HintaOsallistuminen on maksutonta. Muista kuluista, kuten matkat, ruokailut, puvut yms. joukkueet vastaavat itse.
VakuutusOsallistujilla tulee olla oma vakuutus.