Koulut

Luistelu on jokaisen suomalaisen perustaito. Luistelu on hyvää terveysliikuntaa, joka kehittää muun muassa koordinaatiota, lihaskuntoa ja tasapainoa. Koulun luistelutunnit voivat koostua esimerkiksi tekniikkaharjoitteista sekä erilaisista leikeistä ja kisailuista. Yksinkertaiset perusluistelu- ja teränkäyttöharjoitteet sopivat kaiken tasoisille ja ikäisille luistelijoille.

Suomen Taitoluisteluliitto on lisännyt YouTube-kanavalleen joitakin tyypillisimpiä harjoitteita opettajien ja vasta-alkajien avuksi. Harjoitteissa vinkkejä mm. liukuihin, kaariin, jarruttamiseen ja kaatumiseen.

Tästä Taitoluisteluliiton YouTube -kanavalle

Lisätietoja ja vinkkejä tuntien sisällöistä seuratoiminnan kehittäjiltä.

Ice Skating Tour -kiertue

Suomen Luisteluliitto ja Suomen Taitoluisteluliitto liikuttavat kuntien, liikuntatoimien ja koulujen kanssa yhteistyössä vuosittain koululaisia yli 70 luistelutapahtumassa ympäri Suomen. Ice Skating Tour konsepti on liikuttanut ja innostanut koululaisia jo vuodesta 1998 alkaen. Ice Skating Tourin koululaisluisteluissa viiletetään luokka-aste kerrallaan energisten ohjaajien tahdissa tunnin ajan. Iltatapahtumissa luistelun riemusta pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat.

Päivät, paikkakunnat ja lisätietoa Ice Skating Tourista ja liiton seuratoiminnan kehittäjältä.