Nuorten maajoukkuevalinta

päivitetty 13.3.2020

Nuorten maajoukkue on Suomen Taitoluisteluliiton valmennusryhmä, joka on tarkoitettu alle 16-vuotiaille lahjakkaille luistelijoille. Valinnat ryhmään tehdään vuosittain yhdeksi kilpailukaudeksi kerrallaan.

Nuorten maajoukkueella on leirityksiä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä säännöllisesti kauden aikana. Nuorten maajoukkueen toimintaa koordinoi valmennuspäällikkö Satu Niittynen ja leirien valmennuksesta vastaa Nuorten Olympiavalmentaja Nuriya Pirogova yhdessä vaihtuvien apuvalmentajien kanssa. NMJ-leirityksissä käytetään hyödyksi myös useiden muiden eri alojen asiantuntijoita. Ryhmään valittavien luistelijoiden iän tulee olla alle 16 vuotta (kilpailukauden alkuun 1.7.2020 mennessä ei ole vielä täyttänyt 16 vuotta; luistelijan tulee olla syntynyt 1.7.2004 tai sen jälkeen).

Nuorten maajoukkueen valintaleiri pidetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä elokuussa 2020.

Valintamenettely
Nuorten maajoukkueen valintaleirille kutsutaan ikärajan puitteissa olevia luistelijoita seuraavien kriteerien mukaisesti:

Debytanttien ranking-tilaston perusteella sijoille 1-6 sijoittuneet tytöt, sekä pojat scouting-toiminnan perusteella.

SM–noviisien ranking-tilaston perusteella sijoille 1-10 sijoittuneet tytöt, sekä pojat scouting-toiminnan perusteella.

Lisäksi valintaleirille voidaan kutsua muita tyttöluistelijoita kauden aikana annettujen leiri- ja/tai kilpailunäyttöjen sekä scouting-toiminnan perusteella.

Valintaleirille ei voi erikseen ilmoittautua, vaan luistelijat saavat henkilökohtaisen kutsun STLL:n toimesta.

Valintaleirin jälkeen yksinluistelun lajityöryhmä tekee esityksen Nuorten maajoukkueeseen ehdolla olevista urheilijoista, ja liittohallitus vahvistaa valinnat.