Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

MARRASKUUN SÄHKÄRI

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. On tärkeää että jaat Sähkäriä seurassasi eteenpäin.

Kuukauden vinkki

Koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut palaavat ohjelmistoon

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää Koulujenväliset muodostelmaluistelukilpailut Pirkkolan jäähallissa 14.3.2022. Kilpailuihin voivat osallistua peruskoulujen, lukioiden ja muiden oppilaitosten kokoamat joukkueet. Tässä kilpailussa itse luistelutaitoa tärkeämpää on yhdessä tekemisen riemu! Lisätiedot liiton nettisivuilta.

Seuralle

Keskustelutilaisuuksia kilpailujärjestäjille

Taitoluisteluliitto järjestää kaksi kilpailu-aiheista keskustelutilaisuutta jäsenseuroilleen. Tilaisuuksissa jaetaan vinkkejä ja vertaistukea Taikkarin käyttöön, ja kuullaan kilpailujärjestäjien kokemuksia tapahtumien järjestämisestä Taikkaria hyödyntäen.

  • Yksinluistelukilpailujen järjestäjät 15.12. klo 17.30-19.00
  • Muodostelmaluistelukilpailujen järjestäjät 16.12. klo 17.30-19.00

Tilaisuudet ovat tarkoitettu niille, jotka järjestävät kauden aikana kilpailuja seuroissa; kilpailusihteereille ja -johtajille, puheenjohtajille ja kaikille niille, jotka ovat oleellisesti mukana kilpailuorganisaatiossa ja hyödyntävät Taikkaria. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Sovittelukoulutus

Lajikulttuurikyselyn ja seurojen kanssa käytyjen keskustelujen perusteella on noussut esille tarve kouluttaa taitoluistelun parissa toimivia henkilöitä ristiriitojen rakentavaan ja vuorovaikutteiseen käsittelyyn. Sovittelukoulutuksessa keskitytään sovittelun perusteiden lisäksi käytännön tilanteiden ratkomiseen niin, että osallistujat saavat mukaansa työkaluja arjen ristiriitatilanteiden ratkaisemiseen ja sovittelutilanteissa toimimiseen.

Koulutus on jaettu kahteen kolmen tunnin koulutusosioon, jotka järjestetään 18.1. ja 9.2. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Kevään 2022 kutsukilpailut

Kevään 2022 kutsukilpailujen järjestäjät vahvistettiin lokakuun lopulla, ja kooste kilpailuista on nyt julkaistu. Kooste sisältää kutsukilpailujen lisäksi myös liiton kalenterin kilpailut.

iDecide arvioijien käytettävyysjärjestelmä

iDecide arvioijien käytettävyysjärjestelmästä voi katsoa, ketkä arvioijat ovat käytettävissä kilpailuihin. Käytettävyydet voi katsoa kohdasta raportit - tuomareiden käytettävyys. Huomioitavaa on, että haku on tehtävä sarjoittain eikä hakutuloksissa huomioida seuraesteellisyyksiä. Toivomme, että suodatustoimintoa hyödynnetään, eikä viestejä lähetetä kaikille listalla oleville arvioijille. Tunnuksia iDecideen on yhdet/seura.

SeuraTeams

Vuoden viimeinen seurojen yhteinen Teams-tapaaminen järjestetään 20.12. klo 17. Seurojen toimihenkilöille ja hallitusten jäsenille suunnatuissa Teamseissa käymme läpi ajankohtaisia asioita liiton työntekijöiden johdolla.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Taitoluisteluliiton somekanavien hyödyntäminen

Taitoluisteluliitto on pilotoinut syksyn aikana liiton somekanavien käyttöä kilpailuissa. Palaute on ollut hyvää ja jatkamme toimintaa toistaiseksi. Kaikkien suoratoistettavien liiton kilpailujen yhteydessä järjestävällä seuralla on mahdollisuus ottaa haltuun liiton facebook- ja instagram-kanavat. Ohjeet somekanavien käyttöön voi pyytää liiton markkinointi- ja viestintäpäälliköltä.

Liittohallituksen kuulumisia

Yhteenvedot liittohallituksen kokousten päätösasioista on luettavissa liiton nettisivuilta.

SkatingFinland -sovellus

Taitoluisteluliitto lanseerasi SkatingFinland -sovelluksen Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa. Tarkoituksena on laajentaa sovelluksen käyttöä myös seurojen toiminnan tueksi. Tätä varten jokaisen seuran tulee toimittaa seuran virallinen logo tänne. Täytättehän lomakkeen myös siinä tapauksessa, että seuralla ei ole virallista logoa.

Luistelijalle ja valmentajalle

MiniChallenge -leiri

Silmu-, debytantti- ja noviisiluistelijoille suunnatut MiniChallenge -leirit jatkuvat Vierumäellä vuonna 2022. Seuraava leiri järjestetään 8.-10.2.2022. Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä.

Soolojäätanssiseminaari luistelijoille ja valmentajille

Vierumäellä tutustutaan 14.-15.2.2022 soolojäätanssin harjoitteluun ja teknisiin vaatimuksiin lajin asiantuntijoiden johdolla. Leirille voivat osallistua kaikki jäätanssista kiinnostuneet luistelijat ja valmentajat lajitaustasta riippumatta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Koulutukset ja tapahtumat

Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Seurakoulutukset ja tapaamiset

Marie Lundmark Trophy

Marie Lundmark Trophy järjestetään kaksipäiväisenä kilpailuna Turussa. Kilpailuun on ennakkoilmoittautunut joukkueita Suomen lisäksi USA:sta, Kanadasta, Venäjältä, Ruotsista, Sveitsistä ja Italiasta. All Event -liput ovat jo myynnissä ja päiväliput avataan myyntiin joulukuun aikana. Katso lisätiedot liiton sivuilta ja osta lippusi Ticketmasterilta.

© 2022 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi