Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

LOKAKUUN SÄHKÄRI

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. On tärkeää, että jaat Sähkäriä seurassasi eteenpäin kaikille sidosryhmille!

KUUKAUDEN VINKKI

Turvallinen seuratoiminta -webinaari

Suomen Olympiakomitea järjestää 5.11. koko urheiluyhteisölle avoimen ja maksuttoman Turvallinen seuratoiminta -webinaarin. Webinaarissa käsitellään epäasiallisen käytöksen, kiusaamisen ja häirinnän ennaltaehkäisyä sekä tapauksiin puuttumista urheilun ja liikunnan parissa. Lisätiedot webinaarista täältä.

SEURALLE

Syysliittokokous ja seuraseminaari

Suomen Taitoluisteluliiton syysliittokokous järjestetään lauantaina 20.11. Hotelli Clarionissa Helsingissä. Ennen syyskokousta järjestetään seuraseminaari sekä luovutetaan asianomaisille kevätkokouksissa 2020 ja 2021 myönnetyt liiton ansiomerkit ja OKM:n myöntämät ansiomerkit ja -mitalit. Seuraseminaarissa käsitellään seura-asiantuntija Mikko Mäntylän johdolla seuratyössä jaksamista ja valmennuspäällikkö Satu Niittynen esittelee yksinluistelun huippu-urheilustrategiaa. Taitoluisteluliitto tarjoaa jäsenseuroilleen kaksi osallistujaa/seura ilmaiseksi. lmoittaudu mukaan 8.11. mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

SkatingFinland-sovellus

Suomen Taitoluisteluliitto lanseerasi SkatingFinland -mobiilisovelluksen Finlandia Trophy Espoo -kilpailun yhteydessä. Sovelluksen kautta on helppoa tavoittaa kaikki liiton somekanavat sekä mediasivustot. Tarkoituksenamme on laajentaa sovelluksen käyttöä myös seurojen toiminnan tueksi. Tätä varten pyydämme teitä liittämään seuranne virallisen logon tämän kyselyn mukana. Logo toimitetaan jpg, pdf, png, psd tai eps muotoisena. Vastaattehan kyselyyn, vaikka seuralla ei olisi virallista logoa.

Varainhankintaa seuroille ja joukkuille SkatingFinland -sivuston, somen ja LIVEn mainosmyynnillä

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden tehdä varainhankintaa SkatingFinland -tuotteiden avulla. Tuotteisiin kuuluvat SkatingFinland -sivuston banneripaikat, SkatingFinland somekanavien ilmoituspaikat sekä SkatingFinland LIVE ja Ruutu+ mainosspotit. Aineisto esiteltiin 26.10. pidetyssä SeuraTeamsissa ja se on toimitettu sähköpostitse seurojen puheenjohtajille ja seurayhteyshenkilöille.

OKM Seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriön Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on haettavissa 1.-30.11. Seuratuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastusten lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Liitto sparraa seurojaan seuratuen hakemisessa, yhteyttä voi ottaa seuratoiminnan kehittäjiin. Seuroille järjestetyn info-Teamsin materiaalit on luettavissa liiton nettisivuilta. Tarkemmat tiedot hausta ja hakuajoista OKM:n sivuilta.

SeuraTeams

Seuraava yhteinen Teams-tapaaminen järjestetään 26.10. klo 17–18. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. SeuraTeamsit on suunnattu seurojen toimihenkilöille ja/tai hallituksen jäsenille. Niissä käydään läpi ajankohtaisia ja päivänpolttavia asioita, mukana tapaamisessa on liiton toimiston väkeä sekä hallituksen jäseniä. Olisi hienoa, jos jokaisesta seurasta saataisiin osallistuja kuulolle. Teamsit ovat oiva tilaisuus kysyä asioita suoraan ja verkostoitua muiden seurojen kanssa!

Lokakuun SeuraTeamsin materiaali on lisätty liiton nettisivujen Seurat -osioon.

Liittohallituksen kuulumisia

Yhteenvedot liittohallituksen kokouksissa tehdyistä päätöksistä on luettavissa liiton nettisivuilta.

KILPAILEMINEN

Kevään kutsukilpailut

Kevään kutsukilpailut on myönnetty, ja kaikki kevään kilpailut näkyvät Taikkarin ja liiton tapahtumakalenterissa. Muistattehan päivittää Taikkarin kautta tapahtumakalenteriin kaikki tarkemmat tapahtumatiedot (kilpailusivusto, livestream jne). Joihinkin haettuihin kilpailuihin on tehty täsmennyksiä ja kyseisiin hakijaseuroihin ollaan yhteydessä lähiaikoina.

Muistutuksia kilpailemiseen liittyen

 • Luistelija saa edustaa kauden aikana, 1.7.-30.6., vain yhtä seuraa ja maata. Tarkemmat tiedot Sääntökirjassa 24 kohdassa 4.3. ja ISU:n säännössä 109.
 • A-silmu- ja noviisiluistelijat voivat suorittaa SB-pisteitä enintään kolmessa kilpailussa kauden aikana. SB-pisteiden suorittaminen tulee ilmoittaa Taikkarissa kilpailuilmoittautumisen yhteydessä. SB-pistetilastoon huomioidaan vain etukäteen ilmoitetut suoritukset.

Kilpailuihin ja kilpailemiseen liittyviä dokumentteja on päivitetty ja lisätty

Kilpailusäännöt

 • yksin- ja muodostelmaluistelun kilpailuvaatimuksia on hieman korjattu
 • jäätanssin kilpailuvaatimukset julkaistu
 • yksin- ja pariluistelun ja jäätanssin sekä muodostelmaluistelun ohjelman keskeyttämissäännöt on päivitetty
 • yksinluistelun A-silmujen ja noviisien finaaliin pääsemisen säännöt päivitetty
 • mupi-arviointiin liittyvät askelkolmio ja elementtikriteerit arvioijalle lisätty

Kilpailujen järjestämisohjeet

 • kilpailujen järjestämisohjeet muodostelmaluistelussa lisätty, yksinluistelussa tehty hienosäätöä
 • linkkivinkit (mistä mitäkin asioita löytyy) on päivitetty
 • yksin- ja muodostelmaluistelun ja jäätanssin 2021-2022 parametrit julkaistu

Arvioijat

 • arvioijien matkalaskulomake on päivitetty
 • ISU arviointijärjestelmän kuvaukset yksin- ja muodostelmaluistelussa lisätty

LEIRIT

MiniChallenge-leiri
Marraskuun yksinluistelijoille suunnatulle MiniChallenge-leirille ehtii vielä ilmoittautua mukaan 30.10. mennessä. Leiri järjestetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 14.-16.11.2021. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

KOULUTUKSET

Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset

Ilmoittautumiset ja lisätiedot liiton tapahtumakalenterin kautta.

Seurakoulutukset ja tapaamiset

 • 19.11. Hallinnollisten työntekijöiden verkostotapaaminen
 • 20.11. Suomen Taitoluisteluliiton Syysliitokokous
 • 20.11. Seuraseminaari Syysliittokokouksen yhteydessä
 • 23.11. SeuraTeams
 • 20.12. SeuraTeams

Ilmoittautumiset ja lisätiedot liiton tapahtumakalenterin kautta.

Koulutustarvekysely

Mitä koulutuksia seuranne kaipaa lähitulevaisuudessa? Onko sinulla hyvä idea valmentajien täydennyskoulutuksista tai seuroille suunnatuista koulutuksista? Nyt on tilaisuutenne vaikuttaa! Vastaa tästä koulutustarvekyselyyn viimeistään 7.11. Yksi vastaus/seura.

© 2022 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi