Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

SYYSKUUN SÄHKÄRI

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. On tärkeää, että jaat Sähkäriä seurassasi eteenpäin kaikille sidosryhmille.

Kuukauden vinkki

Seurapaitapäivä

On aika kaivaa seurapaidat, -huivit ja muut seuravärein varustetut kamppeet; Seurapaitapäivää juhlistetaan jälleen tiistaina 28.9. Seurapaitapäivänä kutsumme kaikki mukaan liputtamaan seurarakkautta ympäri Suomen. Seurapaitapäivänä rakkaat seurat pääsevät loistoonsa - niin arjen keskellä kuin sosiaalisessa mediassa. Lue lisää Olympiakomitean sivuilta. #seurapaitapäivä #seurasydän

Seuralle

Liikunta- ja urheiluseuroille haettavaksi korona-avustuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut seurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana. Avustusta voi hakea 1.6.-31.8.2021 välillä aiheutuneisiin tappioihin ja kustannuksiin. Hakuaika päättyy 20.10.2021 klo 16.15. Lisätiedot OKM:n sivuilta.

SeuraTeams

Seuraava yhteinen Teams-tapaaminen seurojen hallinnollisille työntekijöille ja hallitusten jäsenille järjestetään 26.10. klo 17-18. SeuraTeamseissa käydään läpi ajankohtaisia ja päivänpolttavia asioita, mukana tapaamisissa on liiton toimiston väkeä sekä hallituksen jäseniä. Teamsit ovat oiva tilaisuus kysyä asioita suoraan ja verkostoitua muiden seurojen kanssa. Toivomme, että jokaisesta seurasta saadaan osallistujia kuulolle. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Liittohallituksen kuulumisia

Yhteenvedot liittohallituksen kokouksista luettavissa liiton nettisivuilta.

Ehdokasasettelu liittohallitukseen

Taitoluisteluliiton syyskokous valitsee hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kaksivuotiskaudeksi 1.1.2022-31.12.2023. Ehdollepanotoimikunta pyytää liiton jäsenseuroja toimittamaan ehdotuksensa liittohallituksen jäseniksi perusteluineen viimeistään 17.10.2021 klo 18 mennessä. Lue lisää liiton nettisivuilta.

Taikkari-ohjeet ja tapahtumien lisätietojen päivittäminen tapahtumakalenteriin

Seuroille on luotu lajikohtaiset ohjeet kilpailuyksiköiden muodostamiseen, ohjelmatietojen syöttämiseen sekä kilpailuihin ilmoittautumiseen. Lisäksi kilpailujärjestäjille on luotu omat ohjeet. Kaikki Taikkari-ohjeet on luettavissa liiton nettisivuilta.

Liitto "mainostaa" taitoluistelua seuraavalle yleisölle, että tarvittava tieto kilpailuista ja muista tapahtumista löytyy liiton tapahtumakalenterista. On erittäin tärkeää, että jokainen tapahtumajärjestäjä päivittää tapahtuman lisätiedot (mm. kilpailusivu, livestream, aikataulu jne.) Taikkariin.

Kilpailuasiaa

Kevään 2022 kutsukilpailut ovat käsittelyssä, ja niiden järjestäjät julkaistaan viikolla 41. Vahvistetut kilpailut perustietoineen siirtyvät Taikkarin Tapahtumakalenteriin. Kaikki kilpailuilmoittautumiset kotimaan kilpailuihin tehdään Taikkarin kautta.

Yksinluistelun A-silmujen ja noviisien SB-pisteitä voi suorittaa 15.10.2021-28.2.2022 välillä enintään kolmessa kilpailussa.

  • Noviiseilla vähintään yhden SB-kilpailun on oltava lohkokilpailu
  • Noviiseilla Elementtitesti 2 on oltava suoritettuna viimeistään 28.2.2022 finaalipaikan lunastaakseen
  • A-silmuilla on oltava suoritettuna Elementtitesti 2

Urheilukortti

Lokakuun alussa käynnistävä innovaatio Urheilukortti kannustaa suomalaisia urheilutapahtumiin ja lisää seurojen, lajiliittojen, Olympia- ja Paralympiarahastojen tulolähteitä. Suomen Taitoluisteluliitto on yksi Urheilukortin kumppaneista, koska liitto haluaa laajentaa jäsenseurojensa varainhankintamahdollisuuksia. Liittyminen on seuroille ilmaista. Lisätiedot liiton nettisivuilta.

Tähtiseurapäivä-webinaari kaikille urheiluseuroille

Suomen Olympiakomitea järjestää kaikille seuroille avoimen maksuttoman Tähtiseurapäivä-webinaarin lauantaina 2.10. klo 14-16.15. Luvassa mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita mm. seuran markkinoinnista, asiakassegmentoinnista, sponsoroinnista ja seuratoiminnan merkityksestä yhteiskunnassa. Tarkempi ohjelma luettavissa täältä. Ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä täältä.

Luistelijalle

MiniChallenge -leiri

Taitoluisteluliiton MiniChallenge -leirit yksinluistelun silmu-, debytantti- ja noviisiluistelijoille järjestetään Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Lisätiedot leireistä liiton nettisivuilta.

  • 14.-16.11.2021, ilmoittautuminen päättyy 31.10.2021
  • 8.-10.2.2022, ilmoittautuminen avataan 15.10.2021

Koulutukset ja tapaamiset

Koulutustarpeiden kartoitus

Kartoittaaksemme Taitoluisteluliiton seurojen tarpeita ja voidaksemme tarjota kaikille valmentajille ja seuratoimijoille sopivia koulutuksia, pyydämme seuroja vastaamaan koulutustarvekyselyyn 29.10.2021 mennessä. Yksi vastaus/seura. Täytä kysely täältä.

Taitoluisteluohjaajan koulutukset

Täydennyskoulutukset

Seuratoimijoiden tapaamiset

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssin tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edellytyksistä. Verkkokurssi tarjotaan maksuttomana 31.12.2021 saakka. Lue lisää ja suorita kurssi täältä. Kurssisuorituksesta voi hakea merkinnän Hoikan koulutusrekisteriin tällä lomakkeella.

Tapahtumat

Finlandia Trophy Espoo

Kansainvälistä tähtiloistoa, tunnetta ja huimapäistä taitoa on luvassa 7.-10.10., kun Finlandia Trophy Espoo valtaa Metro Areenan. Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa. Tapahtuman ajantasaiset tiedot päivittyvät kilpailun sivuille www.finlandiatrophy.com.

FT2021-banneri

© 2022 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi