Jos viesti ei näy oikein, voit avata sen selaimessasi.

Elokuun Sähkäri

Tämä on Suomen Taitoluisteluliiton uutiskirje, jossa kerromme tärkeistä ajankohtaisista asioista. On tärkeää, että jaat Sähkäriä seurassasi eteenpäin kaikille sidosryhmille.


Kuukauden vinkki

Taitoluisteluliiton syysliittokokous järjestetään marraskuussa. Liiton sääntöjen mukaan ainoastaan seurat pystyvät esittämään henkilöitä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Lisätietoa hallitustyöstä ja aikataulusta löytyy liiton sivuilta.

Seuralle

SeuraTeams

Seuraava yhteinen Teams-tapaaminen järjestetään 23.9. klo 17-18. SeuraTeamsit on suunnattu seurojen toimihenkilöille ja/tai hallituksen jäsenille. Tapaamisissa käydään läpi ajankohtaisia ja päivänpolttavia asioita, mukana on aina liiton toimiston väkeä sekä hallituksen jäseniä. Teamsit ovat oiva tilaisuus kysyä asioita suoraan ja verkostoitua muiden seurojen kanssa. Olisi hienoa saada kuulolle osallistujia jokaisesta seurasta. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Taikkari

Liiton uusi sähköinen työkalu Taikkari tulee kaudesta 2021-2022 toimimaan kaikkien kilpailuilmoittautumisten alustana. Pilottikilpailu, ja samalla ensimmäinen kilpailu, johon ilmoittaudutaan Taikkarin kautta on 2.-3.10.2021 järjestettävä YL SM-senioreiden, -junioreiden ja JT SM-noviisien kilpailu (HTK). Kaikkien ennen tätä (myös samana viikonloppuna) järjestettävien kutsukilpailujen ilmoittautumiset hoidetaan vielä vanhalla tavalla. Niihin kutsukilpailuihin, jotka ovat 16.10. tai sen jälkeen, ilmoittautumiset otetaan vastaan Taikkarin kautta.

Järjestämme syyskuussa Taikkari-koulutusta, aiheena Kilpailuilmoittautuminen Taikkarin kautta (koulutuksissa sama sisältö)

  • To 9.9. klo 10-11.30
  • To 9.9. klo 17-18.30

Ilmoittautuminen koulutuksiin täältä. Koulutus on ilmainen ja toteutetaan Teams-alustalla.

Lohkojaot ja syksyn tuomaristojen laadinta

Yksinluistelun ja jäätanssin lohkojakojen laadinta on käynnissä ja julkaistaan pikimmiten. Tämän jälkeen laaditaan liiton kalenterin lokakuun kilpailujen tuomaristot. Muodostelmaluistelun lohkojaot pyritään julkaisemaan 14.9. mennessä, jonka jälkeen aloitetaan tuomaristojen laadinta. Lohkojaot julkaistaan liiton nettisivuilla.

Kutsukilpailujen haku

Kutsukilpailujen haku päättyy Taikkarissa 29.8. Ennen kilpailun hakua, kehotamme päällekkäisyyksien välttämiseksi keskusteluun lähialueen seurojen kanssa siitä, mitä kilpailuja kukakin on järjestämässä.

Työryhmät 2021-2023

Uudet liiton työryhmät aloittelevat kaksivuotiskauttaan. Toivotamme työryhmille antoisia keskusteluja ja tapaamisia. Kiitos, kun olette tulleet mukaan kehittämään suomalaista taitoluistelua. Lämmin kiitos myös teille, jotka olitte mukana liiton työryhmissä kaudella 2019-2021.

Ilmoita seurasi mukaan ihmisoikeuskampanjaan!

Taitoluisteluliitto on mukana valtakunnallisessa urheilun ihmisoikeuskampanjassa, joka käynnistyy marraskuussa 2021. Taitoluistelu voi olla aidosti vastuullinen laji vain siten, että olemme liiton, seurojen ja sidosryhmien kanssa yhteisellä vastuullisuuspolulla. Kutsumme kaikki seurat mukaan kampanjaan, ilmoittautuminen tulee tehdä 1.9. mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Henkilöstöuutisia liitossa

Emma Ahonen on aloittanut liiton markkinointikoordinaattorina elokuun alussa. Nina Gustafsson aloittaa tapahtuma-asiantuntijan tehtävissä 1.9. alkaen. Elina Kalminen puolestaan toimii jatkossa liiton koulutuskoorinaattorina. Lue lisää Emmasta, Ninasta ja Elinasta täältä.

Liittohallituksen kuulumisia

Yhteenvedot liittohallituksen kokouksista luettavissa liiton nettisivuilta.

Luistelijalle

Yksinluistelun testit

Yksinluistelun SM-sarjojen elementtisuoritusten ilmoitusaikaa on pidennetty. Suoritukset on ilmoitettava viimeistään 31.8. Tarkemmat ohjeet Yksinluistelun testitilaisuuksien järjestäminen 1.3.2021 lähtien ohjeita ja linjauksia -dokumentista.

Soveltavan taitoluistelun ja Special Olympics -taitoluistelun leiri

Suomen Paralympiakomitea ja Taitoluisteluliitto järjestävät soveltavan taitoluistelun ja kehitysvammaisten Special Olympics -taitoluistelun avoimen leirin Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahdessa 18.-19.9.2021. Leiriläisellä voi olla mukana oma avustaja tai perhe. Ikäsuositus leirillä on yli 8 vuotta, alle 12 -vuotiaille toivotaan mukaan huoltajaa.

Leiri toteutetaan Taitoluisteluliiton tuella kaudelta 2020-2021 vammaisurheilijoiden tukemiseen ohjatuista Season Pass -katseluoikeusmaksuista.

Ilmoittautumiset leirille tulee tehdä 3.9. mennessä täältä. Lisätiedot Suomen Paralympiakomitean Elina Ahtiaiselta elina.ahtiainen@paralympiakomitea.fi.

MiniChallenge -leiri

Taitoluisteluliiton suosittu MiniChallenge -leiri yksinluistelun silmu-, debytantti- ja noviisiluistelijoille järjestetään jälleen marraskuussa 14.-16.11. Ilmoittautuminen leirille avataan 1.9. Seuraava MiniChallenge -leiri järjestetään helmikuussa 2022. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Tapahtumat ja koulutukset

Koulutukset

Valmentajien, ohjaajien, tuomareiden ja teknisten tapaamiset

The Concept of Technique in Figure Skating

Finlandia Trophyn yhteydessä järjestetään Alexander Vedenin The Concept of Technique in Figure Skating -koulutus. Alexander Veden on entinen huipputason luistelija ja kokenut taitoluisteluvalmentaja, joka on työskennellyt useassa maassa. Tarkemmat tiedot ilmoittautumislinkki lisätään liiton tapahtumakalenteriin. Ilmoittautuminen avataan 6.9.

Finlandia Trophy Espoon päiväliput myynnissä

Kansainvälistä tähtiloistoa, tunnetta ja huimapäistä taitoa on luvassa 8-10. lokakuuta, kun Finlandia Trophy Espoo valtaa Espoon Metro Areenan. Tapahtuman päiväliput sekä all event -lippupaketit ovat myynnissä Lippupisteen kanavissa http://www.lippu.fi/finlandia-trophy. Tapahtuman ajankohtaiset tiedot päivitetään kilpailun sivuille www.finlandiatrophy.com. Muutokset tapahtumaan ovat mahdollisia.

© 2022 Suomen Taitoluisteluliitto ry | stll.fi