Sinettiseurat

Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle – lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Sinettikriteerit.

Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua. Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja – lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset – vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat – jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Sinetti on voimassa kaksi vuotta sen myöntämispäivästä lähtien. Sinettiseuran omasta pyynnöstä liitto tarkistaa ja uudistaa Sinettiseuramerkin. Uudistamispyyntö tulee toimittaa 3 kuukautta ennen Sinettimerkin päättymispäivää. Ensimmäisen uusinta-auditoinnin jälkeen Sinetti on voimassa kolme vuotta.

Lue lisää Sinettiseuratoiminnasta: www.sport.fi/urheiluseura/sinettiseurat

Taitoluistelun Sinettiseurat:

 1. Etelä-Vantaan Taitoluistelijat
 2. Järvenpään Taitoluistelijat
 3. Kaarinan Taitoluistelijat
 4. Koo-Vee, Tampere
 5. Mikkelin Luistelijat
 6. Nurmijärven Taitoluistelijat
 7. Riihimäen Taitoluistelijat
 8. Salon Palloilijat
 9. Seinäjoen Taitoluistelijat
 10. Tapparan Taitoluistelijat
 11. Tikkurilan Taitoluisteluklubi
 12. Tuusulan Luistelijat
 13. VG-62, Naantali

Miksi kannattaa tavoitella Sinettiä ?

Sinetti kertoo seuran toiminnan sisällöstä: kaikista toiminnassa mukana olevista pidetään huolta; yhdenvertaisuus, lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja kasvatuksellisuus ovat toimintaa ohjaavia arvoja ja toiminnasta vastaavat koulutetut ohjaajat. Sinettiä voi hyödyntää myös yhteistyösopimuksia tehtäessä, seuran ulkoisen imagon kehittämisessä ja seuran toiminnan markkinoinnissa.

Palvelut Sinettiseuroille


VALOn palvelut Sinettiseuroille

 1. Sinettiseuramateriaalin tuottaminen seuroille
 2. Sinettiseurojen yhteisten alueellisten ja valtakunnallisten tapahtumien järjestäminen
 3. Sinettisanomat kerran vuodessa + Sinettimaili verkkolehti neljä kertaa vuodessa + muita tiedotteita tarpeiden mukaan
 4. Tyytyväisyyskyselyt maksutta seuran käyttöön
 5. Sinettiseurojen näkyvyyden varmistaminen yleisesti

Suomen Taitoluisteluliiton tarjoamat palvelut sinettiseuroille:

 1. Liitto kustantaa vuosittain Sinettiseurasta yhden osanottajan syksyllä Nuoren Suomen Sinettiseuratapahtumaan ja keväällä Suomen Taitoluisteluliiton järjestämään Sinettiseuratapaamiseen.
 2. Sinettiseura saa taitoluisteluliiton järjestämistä luistelukouluohjaajan koulutuksista 30 % alennuksen jokaisesta osallistujasta, maksimissaan kuitenkin kahdelle jokaista sinettiseuraa kohti per kurssi.
 3. Sinettiseura saa Taitoluistelu-lehden ilmoitushinnoista 50 % alennuksen. Lisäksi liitto viestii omissa medioissaan (lehdessä, www-sivuilla ja seuratiedotteissa) Sinettiseurojen toiminnasta.
 4. Sinettiseuralla on mahdollisuus pyytää maksutonta asiantuntija-apua Suomen Taitoluisteluliitolta. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä liiton projektipäälikköön.
 5. Suomen Taitoluisteluliitolla on oma Sinettiseuratoiminnan kehittämis- ja laadunarviointiryhmä (Seuraverkosto-työryhmä). Ryhmän yhteyshenkilönä toimii liiton kehityspäällikkö.
 6. Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa sinettiseuroille joitakin myyntituotteita erikoishintaan.

Haluaako seuranne Sinettiseuraksi?

Alkuun pääset ottamalla yhteyttä kehityspäällikkö Eeva Sunnariin.