Uutiset

Sofia Sula 17. Puolan Baltic Cupissa

Suomen 16-vuotias Sofia Sula joutui taipumaan vapaaohjelmassa ja sijoittui Puolassa luistellussa Baltic Cupissa sijalle 17 yhteispistein 127,37. Baltic Cup on osa arvostettua junioreiden Grand Prix -sarjaa.

Hyvänä hyppääjänä tunnettu Sofia Sula kaatui Gdanskin vapaaohjelmajäällä kolmoishypyissä kahdesti, salchowissa ja tulpissa. Myös ritissä oli ongelmaa. Vastapainoksi Sulalta nähtiin kuitenkin paneutunutta ohjelman tulkintaa ja loppuun vietyä keskittymistä mm. piruetteihin.

– Tänään hyppyelementit eivät onnistuneet suunnitellusti, mutta olen ihan tyytyväinen sekä vapaaohjelmaan että kauden aloituskilpailuuni kokonaisuutena. Hyvä kokemus jatkoa varten.

Yhtenä syksyn tärkeimmistä kilpailuista Sofia Sulalla on Finlandia Trophy lokakuussa Espoossa. Sula edustaa Suomea kilpailussa ensimmäistä kertaa. Muut Suomen naiset ovat Viveca Lindfors ja Jenni Saarinen

– Todella hienoa päästä nyt Trophyyn mukaan, sanoo tätä nykyä Italiassa, Torinossa valmentautuva Sula.

Baltic Cupin juniorityttöjen kilpailun voitti Yhdysvaltojen 14-vuotias Alysa Liu yhteispistein 203.10.