Kilpailupassit

Passin ostaminen

Kilpailupasseista on sekä vakuutuksellinen että vakuutukseton versio. Vakuutuksellisen kilpailupassin hankitaan vaikuttaa luistelijan syntymävuosi.

  1. Valitse oma seurasi seuravalintasivulta
  2. Kirjaudu suoraan sisään jos sinulla on jo tunnukset – rekisteröinti tehdään jokaisen urheilijan omilla tiedoilla (EI huoltajan tiedoilla). Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä kertaa passia, rekisteröidy oman seurasi seurapalveluun ja kirjaudu sisään.
  3. Mikäli et muista salasanaa, pystyt palauttamaan salasanan kirjautumissivulla klikkaamalla ”Tilaa uusi salasana”
  4. Osta sinulle sopiva passi

Järjestelmä herjaa hetu on jo käytössä

Hoika mahdollistaa saman henkilöturvatunnuksen käyttämisen vain yhdessä seuran profiilissa.

Esimerkki: Maija Esikuva on ostanut passin kaudelle 2022-2023 seuraan A. Maija on ostamassa uutta passia kaudelle 2023-2024. Hän luo uuden profiilin seuraan A jonka jälkeen järjestelmä herjaa, että hetu on jo käytössä ja passin ostaminen ei onnistu.

Ratkaisu: Maijan tulee olla yhteydessä joko omaan seuraan tai liittoon. Seura/liitto/ Hoikan asiakaspalvelu yhdistävät olemassa olevat profiilit, jolloin tietoihin jää voimaan vain yksi profiili jossa on hetu. Tämän jälkeen passin osto onnistuu vaivatta.

Hoikan asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@hoika.fi p. 09 4177 0741
Liiton yhteyshenkilönä toimii Seuratoiminnan kehittäjä.

Suositus on, että uutta profiilia ei luoda oston yhteydessä, vaan käytetään jo olemassa olevaa profiilia. Unohtuneen salasanan pystyy palauttamaan Hoikan kirjautumissivulla (kohta 3).

Passin korotus

Tarvittaessa voit korottaa passin esimerkiksi harrasteluistelupassista kilpailupassiksi kirjautumalla uudelleen HOIKA-järjestelmään ja ostamalla tarvitsemasi passin. Järjestelmä tunnistaa jo voimassa olevan passin, ja maksat vain erotuksen.

Kilpailupassit – vakuutukselliset

Jokaisella luistelijalla tulee olla voimassa kilpaluistelun kattava vakuutusturva. Pohjolan Sporttiturva-vakuutus on helppo hankkia tämän vaihtoehdon kautta.

  • Omavastuu 100 € jokaista äkillistä tapaturmaa kohti
    • HUOM! Kilpailupassissa 3 ja 4 Sporttiturvassa ei omavastuuta
  • Hoitokorvaus 15 000 €
  • Haittakorvaus 30 000 €
  • Kuolinkorvaus 8 500 €

Kilpailupassi – vakuutukseton

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman passin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankkimista.

Maksamalla vakuutuksettoman passin passinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Kilpailevien luistelijoiden tulee pyydettäessä esittää vakuutustodistus seurassaan operatiivisesta toiminnasta vastaavalle henkilölle tai muulle seuran nimeämälle henkilölle, esimerkiksi joukkueenjohtajalle.