Harrasteluistelupassit

Passin ostaminen

Harrasteluistelupasseja on sekä vakuutuksellinen että vakuutukseton versio. Toisin kuin kilpailupassissa, harrasteluistelupassin hankintaan ei luistelijan iällä ole merkitystä.

  1. Valitse oma seura seuravalintasivulta
  2. Kirjaudu suoraan sisään jos sinulla on jo tunnukset – rekisteröinti tehdään jokaisen urheilijan omilla tiedoilla (EI huoltajan tiedoilla). Mikäli olet hankkimassa ensimmäistä kertaa passia, rekisteröidy oman seurasi seurapalveluun ja kirjaudu sisään.
  3. Mikäli et muista salasanaa, pystyt palauttamaan salasanan kirjautumissivulla klikkaamalla ”Tilaa uusi salasana”
  4. Osta sinulle sopiva passi

Järjestelmä herjaa hetu on jo käytössä:

Hoika mahdollistaa saman henkilöturvatunnuksen käyttämisen vain yhdessä seuran profiilissa.

Esimerkki: Maija Esikuva on ostanut passin kaudelle 2022-2023 seuraan A. Maija on ostamassa uutta passia kaudelle 2023-2024. Hän luo uuden profiilin seuraan A jonka jälkeen järjestelmä herjaa, että hetu on jo käytössä ja passin ostaminen ei onnistu.

Ratkaisu: Maijan tulee olla yhteydessä joko omaan seuraan tai liittoon. Seura/liitto/ Hoikan asiakaspalvelu yhdistävät olemassa olevat profiilit, jolloin tietoihin jää voimaan vain yksi profiili jossa on hetu. Tämän jälkeen passin osto onnistuu vaivatta.

Hoikan asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu@hoika.fi p. 09 4177 0741
Liiton yhteyshenkilönä toimii Seuratoiminnan kehittäjä.

Suositus on, että uutta profiilia ei luoda oston yhteydessä, vaan käytetään jo olemassa olevaa profiilia. Unohtuneen salasanan pystyy palauttamaan Hoikan kirjautumissivulla (kohta 3).

Passin korotus

Tarvittaessa voit korottaa passin esimerkiksi harrastepassista kilpailupassiksi kirjautumalla uudelleen HOIKA-järjestelmään ja ostamalla tarvitsemasi kilpailupassin. Järjestelmä tunnistaa jo voimassa olevan passin, ja maksat vain erotuksen.

Harrasteluistelupassi – vakuutuksellinen

Jokaisella luistelijalla tulee olla voimassa harrasteluistelun kattava vakuutusturva. Pohjolan Sporttiturva-vakuutus on helppo hankkia tämän vaihtoehdon kautta.

  • Ei omavastuuta
  • Hoitokorvaus 15 000 €
  • Haittakorvaus 30 000 €
  • Kuolinkorvaus 8 500 €

Harrasteluistelupassi – vakuutukseton

Mikäli harrastajalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman passin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen passin hankkimista.

Maksamalla vakuutuksettoman passin passinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa.

Luistelijoiden tulee pyydettäessä esittää vakuutustodistus seurassaan operatiivisesta toiminnasta vastaavalle henkilölle tai muulle seuran nimeämälle henkilölle.