Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Oletko positiivinen, avoin, luova, pitkäjänteinen ja haluat jakaa osaamistasi eteenpäin? Lähde kouluttautumaan ohjaajaksi ja valmentajaksi. Ohjaajana tai valmentajana toimiminen antaa sinulle paljon. Näet kuinka tekemäsi työ kantaa hedelmää, kun lapset, nuoret tai aikuiset oppivat uusia taitoja. Saat olla yksi tärkeä ihminen pienen luistelijan elämässä. Lähde rohkeasti mukaan!

Suomen Taitoluisteluliiton koulutusjärjestelmä perustuu suomalaisen valmennusosaamisen malliin, jossa toiminnan ytimessä ovat urheilija, valmentajan osaaminen ja toimintaympäristö. Valmennusosaaminen kehittyy koulutusten osaamistavoitteiden – urheiluosaaminen, ihmissuhdetaidot sekä itsensä kehittämistaidot – välityksellä. I-tason koulutus (perustaso) keskittyy tunnistamiseen, muistamiseen ja ymmärtämiseen, II-taso (jatkotaso), pohtimiseen, analysoimiseen ja soveltamiseen ja III-taso (syventävä taso) luomiseen, arvioimiseen ja toisten opettamiseen sekä valmennusprosessien hallintaan. Tavoitteita edistetään koulutusten yhteistoiminnallisilla toimintatavoilla, joissa koulutettava toimii aktiivisena oppijana ja kouluttaja oppimisprosessien ohjaajana.

Koulutuspolku Taitoluisteluliiton ohjaajaksi ja valmentajaksi:

Ohjaajakoulutukset

Luistelun ohjauksen perusteet (LOP, 8h)

Taidon oppimisen ja opettamisen VOK1-moduulikoulutukset (3h + 3h)

Luistelukouluohjaajan koulutus (LKOP, 20h)

Valmentajakoulutukset

I-tason valmentajakoulutus (80h)

II-tason valmentajakoulutus (160h)

III-tason valmentajakoulutus (400h)

Valmentajan ammattitutkinto (VAT)

Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT)

Vuosittain vaihtuvat täydennyskoulutukset

Mentorointi

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit, älä jää turhaan aprikoimaan. Ihan ensiksi kannattaa olla yhteydessä kotiseurasi edustajiin, seurasi auttaa sinua mielellään koulutuksen alkuun. Voit myös kysellä asioita ja kokemuksia jo ohjaajina ja valmentajina toimivilta. Lue lisää valmentajan työkaluista Olympiakomitean internetsivuilta.

Tiedustelut: kehityspäällikkö Eeva Sunnari