Ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Oletko positiivinen, avoin, luova, pitkäjänteinen ja haluat jakaa osaamistasi eteenpäin? Lähde kouluttautumaan ohjaajaksi ja valmentajaksi. Ohjaajana tai valmentajana toimiminen antaa sinulle paljon. Näet kuinka tekemäsi työ kantaa hedelmää, kun lapset, nuoret tai aikuiset oppivat uusia taitoja. Lähde rohkeasti mukaan!

Suomen Taitoluisteluliiton koulutusjärjestelmä perustuu suomalaisen valmennusosaamisen malliin, jossa toiminnan ytimessä ovat urheilija, valmentajan osaaminen ja toimintaympäristö. Valmennusosaaminen kehittyy koulutusten osaamistavoitteiden (urheiluosaaminen, ihmissuhdetaidot ja itsensä kehittämistaidot) mukaisesti. I-tason valmentajakoulutus (perustaso) keskittyy tunnistamiseen, muistamiseen ja ymmärtämiseen, II-taso (jatkotaso), pohtimiseen, analysoimiseen ja soveltamiseen ja III-taso (syventävä taso) luomiseen, arvioimiseen ja toisten opettamiseen sekä valmennusprosessien hallintaan. Tavoitteita edistetään koulutusten yhteistoiminnallisilla toimintatavoilla, joissa koulutettava toimii aktiivisena oppijana ja kouluttaja oppimisprosessien ohjaajana.

Koulutuspolku Taitoluisteluliiton ohjaajaksi ja valmentajaksi:

Ohjaajakoulutukset

Taitoluisteluohjaajan koulutus

VOK1-moduulikoulutukset (liikunnan aluejärjestöt)

Valmentajakoulutukset

I-tason valmentajakoulutus

II-tason valmentajakoulutus

III-tason valmentajakoulutus

Valmentajan ammattitutkinto (VAT)

Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT)

Vuosittain vaihtuvat täydennyskoulutukset

Mentorointi

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit, älä jää turhaan aprikoimaan. Ihan ensiksi kannattaa olla yhteydessä kotiseurasi edustajiin, seurasi auttaa sinua mielellään koulutuksen alkuun. Voit myös kysellä asioita ja kokemuksia jo ohjaajina ja valmentajina toimivilta. Lue lisää valmentajan työkaluista Olympiakomitean internetsivuilta.

Tiedustelut: Koulutus ja seuratoiminnan kehittäjä