Uutiset

Lombardia Trophy, Italia, 7.-11.9.

Lombardia Trophy, Bergamo Italia, 7.-11.9.2016

Jäätanssi, vapaatanssin tulokset:

Team Cessiville, eli Cecilia Törn ja Jussiville Partanen, sijoittui kauden avanneessa kilpailussa upeasti kolmanneksi pistein 130,76. Pari sai herkästä vapaatanssistaan 78,62 pistettä ja oli erittäin tyytyväinen kauden avaukseensa.
"Meillä oli ennen kilpailua loistava treeniviikko Milanossa Paola Mezzadrin ja Roberto Pelizzolan valmennuksessa. Oli ihanaa päästä taas treenailemaan Anna Cappellinin ja Luca Lanotten kanssa. Kaiken kaikkiaan kilpailusta jäi hyvä fiilis ja nyt tiedetään, mitä pitää parantaa ja työstää ennen Finlandia Trophya", viestitti iloinen pari kilpailun jälkeen.
Kilpailun voitti Italian Charlene Guignard – Marco Fabbri 162,12 pisteellä.

____________________________________________________________________________

Jäätanssi, lyhyttanssin tulokset:

Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen vauhdikas lyhyttanssi vei parin kolmannelle sijalle pistein 52,14. Tuomaristo arvioi parin uuden ohjelman laadukkaaksi kokonaisuudeksi. Kilpailua johtaa Italian Charlene Guignard – Marco Fabbri 63,04 pisteellä.

Senioreiden vapaaohjelmatulokset:

Viveca Lindfors luisteli kokonaiskilpailussa sijalle 11 pistein 140,95. Vivecan herkkä vapaaohjelma oli kaunis kokonaisuus, josta löytyi monia laadukkaita elementtejä. Erityisen lennokkaasti sujuivat kolmoistulppi-kaksoisaxel-yhdistelmä, kolmoissalchow sekä kaksoisaxel. Myös piruetit pyörivät mallikkaasti. Muutaman hyppyelementin epäonnistuminen rokotti kuitenkin pistepottia.
Liubov Efimenko sijoittui lopputuloksissa sijalle 16 pistein 115,38. Kilpailun voitti Japanin Wakaba Higuchi 178,86 pisteellä.

Senioreiden lyhytohjelmatulokset:

Viveca Lindfors sijoittui lyhytohjelmakilpailussa yhdeksänneksi 52,71 pisteellä. Ohjelma sujui alusta loppuun mallikkaasti. Kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmä, kolmoisflippi ja kaksoisaxel onnistuivat lennokkaasti ja kaikki ohjelman piruetit arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle. Liubov Efimenko luisteli sijalle 18 pistein 39,87. Ohjelman alun hypyt, kolmoisritti ja kolmoisflippi päättyivät harmillisesti kaatumiseen, mutta alun haparoinnin jälkeen Liubov sai kerättyä itsensä ja loppuohjelmasta löytyi onnistunut kaksoisaxel ja kolme nelostasolle arvioitua piruettia.
Kilpailua johtaa Japanin Wakaba Higuchi 66,66 pisteellä.

Junioreiden vapaaohjelmatulokset:

Roman Galay voitti juniorimiesten sarjan 174,19 pisteellä. Vapaaohjelmassa toiseksi 113,39 pisteellä sijoittunut Roman oli tyytyväinen suoritukseensa. "Sain lähes kaikki elementit tehtyä, mutta parannettavaa jäi alastuloissa molemmissa ohjelmissa. Myös piruetit menivät suht hyvin vapaaohjelmassa, niistä tuli hyvät tasot!" Myös valmentaja Sirkka Kaipio iloitsi valmennettavansa ohjelmien onnistumisista.

Juniorityttöjen sarjassa tasokkaan vapaaohjelman tehnyt Linnea Ceder nousi lopputuloksissa hienosti sijalle kahdeksan 110,18 pisteellä. Anni Skogberg luisteli sijalle 12 pistein 98,88 ja Doris Louhikoski sijalle 16 pistein 90,80. Kilpailun voitti Korean Boyoung Kim 137,21 pisteellä.

Junioreiden lyhytohjelmatulokset:

Juniorit avasivat kilpailut onnistuneilla suorituksilla. Erityisesti juniorimiesten sarjassa kilpaileva Roman Galay vilautteli jo kauden ensimmäisessä kilpailussa vahvaa osaamista sijoittuen lyhytohjelmakilpailun kärkeen pistein 60,80. Ohjelmasta löytyi hyvä hyppyrepertuaari: kolmoisaxel, kolmoisritti, sekä harmillisesti kaatumiseen päättynyt kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmä. Myös piruetit ja askeleet sujuivat suurimmaksi osin erittäin laadukkaasti.

Juniorityttöjen sarjassa maajoukkueen kuopus Linnea Ceder on lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla 13 pistein 33,38. Hyvin pyörineet piruetit olivat tällä kertaa Linnean vahvuus ohjelmassa. Anni Skogberg on lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla 14 pistein 32,95 ja Doris Louhikoski on sijalla 17 pistein 31,47. Kilpailua johtaa Korean Min Young Lee 45,15 pisteellä.

___________________________________________________________________________

Italian Bergamossa kilpailtavassa Lombardia Trophyssä avaa uuden kilpailukautensa iso joukko suomalaisia taitoluistelijoita.