Uutiset

Junioreiden MM: Saarinen finaalin 13:s

Jenni Saarinen sijoittui 13:nneksi junioreiden MM-kilpailuissa Tallinnassa. Tapparaa edustava luistelija saavutti kokonaispisteet 139,50 ja sivusi samalla viime vuoden sijoitustaan.

Hyvän lyhytohjelman luistellut suomalainen lähti vapaaohjelmaan kahdeksannelta sijalta tavoitteenaan pitää sijoitus kymmenen parhaan joukossa. Vapaaohjelma sisälsi paljon onnistuneita ja laadukkaita hyppyelementtejä kuten kolmoisflip, -ritti sekä salchow- ja tulppi-yhdistelmät. Alun kolmoislutz, kaksoisaksel sekä aksel-kolmoistulppi-yhdistelmä päätyivät sen sijaan jään pintaan ja vaikuttivat loppupisteisiin kolmen vähennyspisteen verran. Hyvistä pirueteista tunnetun tamperelaisen viimeinen piruetti jätti myös loven pistepottiin, sillä se jäi kokonaan pisteittä perusasennon puuttumisen vuoksi.

Vasta 15-vuotias Saarinen oli ohjelman jälkeen tyytyväinen vapaaohjelmaansa. Nuori suomalainen ei lopettanut yrittämästä ohjelman missään vaiheessa, vaan koetti esimerkiksi aivan loppuvaiheilla paikata alun epäonnistumisia.

– Annoin tänään kaikkeni. Voin sanoa myös nauttineeni tänään luistelusta. Tunsin hymyileväni läpi koko ohjelman. Olen kokonaiskilpailuun ihan tyytyväinen, Saarinen sanoi.

Kovalla vauhdilla ja hyvällä liu´lla ohjelmansa luistellut Saarinen esiintyi MM-jäällä edukseen, vaikka vapaaohjelmaan virheitä mahtuikin. Lahjakas suomalainen osoitti kuuluvansa maailman juniorihuippujen kärkeen. Kovatasoisen kilpailun voittajaksi ja maailmanmestariksi luisteli Venäjän Evgenia Medvedeva huippupistein 192,97.

Kaikki tulokset http://www.isuresults.com/results/wjc2015/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024