Uutiset

SM2015: Junioreiden lyhytohjelmat

SM-kilpailut 19.-21.12.2014, Tikkurila

SM-kilpailut alkoivat juniorityttöjen ja -poikien lyhytohjelmilla

Juniorit tytöt, lyhytohjelma:

Tikkurilassa käytävät yksinluistelun ja jäätanssin Suomen mestaruuskilpailut alkoivat perjantai-iltana juniorityttöjen ja -poikien lyhytohjelmilla. Tyttöjen sarjassa erottui selkeästi kolmen tytön kärki, jossa johtoasemaa pitää Keravan Luistinseuran Karoliina Luhtonen pistein 48,89. Hyvällä vauhdilla ja vahvasti luistellut Luhtonen hyppäsi vaativan kolmoisflip-kaksoistulppi-yhdistelmän sekä kolmoislutzin. Kaikista kolmesta piruetista hän sai korkeimman mahdollisen eli nelostason kuten myös askelsarjastaan. Kaksoisakselin alastulon hän sen sijaan kompuroi, mutta piti niukasti johtoasemansa ennen Tapparan Taitoluistelun Joanna Kallelaa.

– Meni hyvin, mutta olisin pystynyt parempaankin, hieman jännittyneen oloinen Luhtonen sanoi ohjelmansa jälkeen.

Kevyesti ja herkästi ohjelmansa tulkinnut Kallela hyppäsi onnistuneen kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmän sekä kolmoislutzin ja ansaitsi ohjelmastaan 48,39 pistettä. Kallela oli onnellinen suorituksensa jälkeen.

– Oli ihana luistella ja mahtava fiilis. Hypyt sujuivat hyvin ja onnistuminen tuntui tänään hyvältä.

Kolmatta sijaa pitää hallussaan Tapparaa edustava Anni Järvenpää, joka hänkin loisti suorituksessaan. Myös Järvenpää hallitsi vaativat kolmoisflip-yhdistelmän sekä soolokolmoislutzin ja keräsi kasaan 46,66 pistettä.

– Meni tosi hyvin, mutta huomenna täytyy tehdä paremmat piruetit, Järvenpää pohti.

Neljättä sijaa pitää hallussaan, niin ikään Tapparaa edustava, Pinja Kallela, joka on Kallelan sisaruksista vanhempi. Tyttöjen sarjassa kilpailee 18 luistelijaa.

Tyttöjen tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/CAT006RS.HTM

Neljän pojan sarjassa ykköspaikkaa pitää hallussaan Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay. Vapautuneesti luistellut lahtelainen kaatui kolmoislutzin, mutta hyppäsi kolmoisflip-kolmoistulppi-yhdistelmän. Kaatumisvähennyksen lisäksi Galayta sakotettiin toisellakin pisteellä – ajan ylityksestä. Galay soimasi itseään hienoisesta keskittymisen puutteesta.

– Ihan hyvä suoritus, mutta huomenna täytyy keskittyä paremmin. Päämääränä minulla on saavuttaa SM-kultaa, hallitseva Suomen mestari sanoi.

Toisena kilpailussa on Tapparan Tino Olenius pistein 44,06. Olenius taisteli kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmän, mutta hyppäsi soolohyppynä kaksoislutzin.

– Minulla oli hyvä fiilis luistella ja olen ihan tyytyväinen. Huomenna toivon hyvää kokonaisuutta vapaaohjelmassa, Olenius sanoi.

Kolmannella sijalla lyhytohjelman jälkeen on Kotkan Taitoluistelun Juho Pirinen, joka aloitti lupaavasti kolmoislutzilla, mutta ei saanut loppuohjelmaa sujumaan, hyppyjen osalta, samalla tavalla. Pirisellä on kasassa 41,29 pistetä. Neljäntenä on Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki 37,84.

Junioreiden vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Poikien tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/CAT007RS.HTM

 

Järjestävän seuran sivut: http://www.hsk.fi/kilpailut/kausi-2014-2015/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm2/

 


Helsinki Rockettes johtaa muodostelman SM-kilpailua Turussa 24.2.2024
Tuloksia: Tallink Hotels Cup 16.2.2024