Uutiset

Kiira Korpi GP-finaaliin

Kiira Korpi historiallisesti GP-finaaliin

 

Kiira Korven paikka taitoluistelun GP-finaaliin varmistui tänään, kun viides eli viimeistä edellinen GP-osakilpailu Pariisissa päättyi. Korvesta tuli näin ensimmäinen suomalainen taitoluistelija, joka on selvittänyt tiensä finaaliin aikuisten sarjassa.

Vaikka Korven paikka finaalissa onkin jo varma, jäljellä on vielä ensi viikolla Japanin Miyagissa käytävä osakilpailu jonka jälkeen loputkin seniorisarjan finalistit selviävät. Finaalissa luistelee kuusi osakilpailuissa parhaiten menestynyttä nais- ja miesluistelijaa, jäätanssijaa sekä pariluistelijaa niin seniori- kuin juniorisarjassa.

Tyytyväinen Korpi oli lauantai-iltana helpottunut ja onnellinen finaalipaikan varmistuttua. 

– Tuntuu aivan mahtavalta. Tyytyväisin olen kuitenkin molempiin osakilpailuihin. Pääsy finaaliin on huima bonus siihen päälle, sanoi Korpi joka oli Kiinan osakilpailussa kolmas ja voitti viikko sitten käydyn Moskovan osakilpailun. Kukin luistelija saa osallistua maksimissaan kahteen osakilpailuun.

GP-finaali luistellaan 6.-9. joulukuuta tulevassa talviolympialaisten kotikaupungissa eli Venäjän Sotŝissa. Kyseessä on ainoa mahdollisuus päästä testaamaan kilpailuolosuhteita ennen olympialaisia, jota Korpi pitää ensiarvoisen tärkeänä. Luistelijatar valmentajineen ei ole vielä ehtinyt asettaa finaaliin tarkempaa sijoitustavoitetta, mutta ei panisi pahitteeksi, mikäli kilpailusta ropisisi uudet ennätyspisteet.

– Osakilpailuista jäi vielä parannettavaa, varsinkin lyhytohjelmissa. Pääasia, että finaalissa pystyisin parhaisiin mahdollisiin suorituksiin, Korpi pohti.

Lisätietoa GP-sarjasta Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) sivulla.

 

http://www.isu.org/vsite/vnavsite/page/directory/0,10853,4844-136494-137802-nav-list,00.html

 

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024