Uutiset

Junioreiden MM-kilpailut: lopputulokset/tiedote

Turkkila ja Papp positiivisia nuorten MM-kilpailuissa

 

Korea Gangneung

 

Juulia Turkkila sijoittui 16:nneksi ja Bela Papp miehissä 22:nneksi Korean Gangneungissa käydyissä junioreiden MM-kilpailuissa. Turkkilan yhteispisteet olivat115,78 hänen ollessa lyhytohjelman 21:s ja vapaaohjelman 13:s. Papp oli lyhytohjelman 20:s, vapaaohjelman 22:s ja keräsi yhteispisteet 138,63.

 

Ensimmäisiin nuorten MM-kilpailuihin osallistunut Turkkila teki lyhytohjelman hyppy-yhdistelmässä pienen virheen joka pudotti häntä tuloslistalla alaspäin, mutta vapaaohjelmassa hän korjasi tilannetta. Vapaaohjelman kokonaisuus oli hyvä, vaikka alun kahdessa kolmoishypyssä olikin pieniä virheitä.

Tammikuussa aikuisten EM-kilpailuissa hienon arvokisadebyyttinsä tehnyt 16-vuotias Turkkila ei ollut asettanut itselleen MM-kilpailuun varsinaista sijoitustavoitetta, vaan tavoitteet olivat enemmänkin suoritusten puhtaudessa ja kokonaisuuden säilyttämisessä. Turkkilalla on takanaan pitkä kausi, joka on ollut hänelle opettavainen monella tapaa.

 

–          Olen oppinut keskittymään omaan suoritukseen vaikka huomaisinkin, että kilpailussa on mukana paljon hyviä luistelijoita, helsinkiläinen pohti.

 

Alkukilpailun lisäksi lyhytohjelmassaan hyvin onnistunut Papp, ei pystynyt kuitenkaan aivan parhaimpaansa vapaaohjelmassa. Kanadan Vancouverissa Bruno Delmaestron johdolla harjoitteleva Papp helpotti ohjelmaansa hiukan keskivaiheilla, jolloin kahdesta kolmoishypystä tuli vain kaksoishyppyjä.

 

–          Vapaaohjelma ei sujunut ihan hirveän hyvin. Tein helppoja virheitä ohjelman keskivaiheilla, mutta kokosin itseni loppua kohden, Papp kommentoi suoritustaan.

 

16-vuotias Papp on miesten taitoluistelun Suomen mestari, joka lähtee edustamaan Suomea myös aikuisten MM-kilpailuihin, jotka käydään 21.-27.3. Japanin Tokiossa. Ensimmäisiä aikuisten arvokilpailuja varten hän aikoo tehdä hiukan muutoksia ohjelmaansa.

 

–          Japania varten lisään kolmoislutzin vapaaohjelmaan ja muutamme muutenkin hiukan elementtien paikkoja. Niissä kilpailuissa minulla ei ole mitään menetettävää, Papp sanoi.

 

Lopputulokset

 

Juniorit, naiset:

1.Adelina SOTNIKOVA RUS 174,96
2.Elizaveta TUKTAMISHEVA RUS 169,11
3.Agnes ZAWADZKI USA 161,07

…………..

16. Juulia TURKKILA FIN 115,78

Juniorit, miehet:

1.Andrei ROGOZINE CAN 200,13

2.Keiji TANAKA JPN 196,98
3.Alexander MAJOROV SWE 195,71

……………………

22. Bela PAPP FIN 138,63

 

http://www.isuresults.com/results/wjc2011/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024