Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut televisiossa ja netissä 6.3./lehdistötiedote

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut on nähtävänä suorana lähetyksenä YLE Areenassa sekä Veikkauksen nettisivuilla ja koosteena FST5-kanavalla sunnuntaina 6. maaliskuuta. Suora lähetys YLE Areenassa/Veikkauksen sivuilla alkaa 13.20. FST5-kanava esittää koosteen samana iltana klo 18.40-19.30.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailun lähetyksen ohjaa YLE Urheilun Tapani Parm, selostaa suomeksi YLE Urheilun Riikka Smolander-Kylliäinen ja ruotsiksi Marianne Nyman. Kilpailua kommentoi Alexandra Kral-Leszczynski .

Kilpailut ovat kuitenkin parasta paikan päällä katsottuna joten on toivottavaa, että mahdollisimman moni saapuu Espoon Barona Areenalle katsomaan Suomen (ja maailman) parasta muodostelmaluistelua.

Kilpailuaikataulu:

 

Perjantai 4.3.2011. 

17.30 – 21.00 Noviisien harjoitukset
18.00 – 19.30 Juniorit ja seniorit arvonta, Barona Areena

Lauantai 5.3.2011 

8.45 – 12.30 Juniorit ja seniorit lyhytohjelman harjoitukset
13.00 – 15.30 Noviisien kilpailu
16.00 – 18.30 Juniorit ja seniorit lyhytohjelmakilpailu
18.30 Noviisien palkintojenjako

Sunnuntai 6.3.2011 

08.45 – 13.00 Juniorit ja seniorit vapaaohjelman harjoitukset
13.30 – 17.00 Juniorit ja seniorit vapaaohjelmakilpailu

17.15 Juniorit ja seniorit palkintojenjako

 

Kilpailun järjestää Espoon Taitoluisteluklubi www.etkespoo.sporttisaitti.com

****************

Muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa jaetaan edustuspaikat koti-MM-kilpailuihin

 

Espoon Barona Areenalla ensi viikonloppuna 5.-6.3. käytävillä muodostelmaluistelun SM-kilpailuilla on tänä vuonna tärkeä merkitys, sillä lajin MM-kilpailut luistellaan Suomessa, Helsingin Jäähallissa kuukautta myöhemmin. SM-kilpailujen tulosten perusteella valitaan maamme edustajat MM-kilpailuun. 

Kotimaisen muodostelmaluistelun taso on niin kova, yhden maailmanluokan joukkueen kohtaloksi jää putoaminen MM-taistelusta. Vain kaksi joukkuetta voi edustaa maata MM-kilpailuissa. Tilanne on suomalaisittain yhtä aikaa sekä valitettava että herkullinen. Viime vuosina tiukan ja tasaisen kilpailun edustuspaikoista ovat käyneet helsinkiläisjoukkueet Marigold IceUnity, Rockettes sekä Team Unique.

Kotimaiset joukkueet käyvät kauden aikana läpi yhteensä kolme valintakilpailua, joista joukkueet keräävät sijoitustensa mukaista pistepottia. Syksyn ensimmäisen valintakilpailun voitti Rockettes ja seuraavan Marigold IceUnity, joten ennen SM-kilpailua ne ovat tiukimmin MM-edustuksissa kiinni. SM-kilpailun painoarvo on kuitenkin suurin, joten Team Uniquella on kilpailun voitolla mahdollisuus lunastaa itselleen MM-edustuspaikka. Joukkue ei ole ollut alkukaudesta parhaassa iskussa, mutta muutaman viikon takainen voitto French Cupissa, huippupistein, kertoo joukkueen taidosta ja halusta olla mukana MM-edustuksia jaettaessa.

–           Team Unique on nyt todella hyvässä kunnossa. Treeneissä on annettu kaikki mitä irti lähtee. Kisoissa tehdään mitä osataan, katsotaan mihin se riittää. Harkoissa ei tule virheitä, hölmöä jos kisoissa tulee, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi.

Hallitseva maailmanmestari Rockettes sekä MM-hopeaa voittanut Marigold IceUnity mielivät myös molemmat menestyä SM-kilpailuissa ja päästä puolustamaan MM-mitaleitaan kotiyleisön edessä. Tasaista kautta luisteleva viime kevään MM-hopeamitalisti joukkue Marigold IceUnity on hionut ohjelmiaan mm. tanssiammattilaisten Sami Saikkosen ja Harri Antikaisen johdolla.

–          Joukkue alkaa olla pikkuhiljaa kasassa sairasteluiden jälkeen. Tavoitteemme ovat korkealla. Sami Saikkonen ja Harri Antikainen ovat käyneet treeneissämme ja molemmilta tullut ohjelmista hyvää palautetta. Pientä hiontaa täytyy kuitenkin vielä tehdä ja yrittää saada ohjelmat vieläkin parempaan ja siistinpään kuntoon, valmentaja Anu Oksanen kertoi.

Rockettes on niin ikään valmis tärkeään taistoon ja uhkuu positiivista mieltä valmentaja Kaisa Niemisen johdolla.

–           Koko joukkue on hyvällä fiiliksellä ja odotamme kisoja kovasti. Meillä on valmis olo, Nieminen sanoi.

SM-kilpailussa ratkotaan myös noviisi- sekä juniorisarjan mestaruudet. Jännittävän kilpailuviikonlopun aikana Barona Areenalla nähdään lähes 600 kotimaista lajin taitajaa.

 

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024